Komiprisen 2013 – Hva i allverden?

1004781_218688634949358_898917232_n

Etter å ha sett HELE Komiprisen 2013 på NRK i går, sitter jeg igjen med følgende:

Hva. I. Allverden.

Står det virkelig så dårlig til i komiker-Norge? Linn Skåber og Thomas Seltzer i dårlig innøvd, påtatt programleder-manus. Sceninnslag av middels russerevy-kvalitet og priser som går til den samme, trøtte gjengen hvert år.

Jada, Dagfinn Lyngbø er morsom nok han. Ingrid Bjørnov er ikke helt min kopp med te, men jeg skjønner greia.

Allikevel klarer vi virkelig ikke å fostre opp noe nytt og spennende?
Christine Koht? Hva i farkerullan gjør du på en scene? Man er ikke morsom, så derfor oppfører man seg som en påfugl i håp om at det distraherer publikum nok til å tro at de blir underholdt; er det greia?

Rolv Wesenlund har forlatt oss; men han forlot oss i det minste med en rik arv, og bøttevis med tidløst materiale.
Bortsett fra noen få hederlige unntak (i regi av Harald Eia, Baard Tufte Johansen, Atle Antonsen og Radioresepsjonen hvis vi tar med radio), så kan jeg nesten ikke dra frem et eneste minneverdig humorøyeblikk de siste 10-15 årene.

Hvis “komi-Norge” hadde vært en bedrift hadde den blitt lagt ned eller outsourcet til noen som kan det, for lenge siden.

Komedie i Norge er enten tannløst, safe og kjedelig, eller påtatt tannfullt. Dag Sørås, I’m talking to you. Ferdigskrevet sinne funker ikke.

Vi skal i komedie som i alt annet være så ‘flinke’. Komedie er ikke ‘flinkt’, det er ærlig, ekte og personlig.
Slike ting er tydeligvis mangelvare i Norge. Kanskje vi burde holde oss til revy og rorbu-humor. Eller teatersport. Da kan man i det minste være morsom ved et uhell.

Meninger , , ,

Du er savnet, Rolv Wesenlund

Idag gikk altså vår alles kjære Rolv Wesenlund bort. Det er vel knapt noe menneske jeg har ledd så mye av, i så mange forskjellige settinger, som Wesenlund.

Storhetsperioden hans var for 40 år siden; før jeg en gang var født, men jeg ler minst like mye av det nå, i 2013. Det er tidløst, det er en herlig blanding av gjennomtenkt og spontant, og det er enkelt uten å være lettvint.
Rolv har stått for en godhjertet humor som knapt nok eksisterer idag. Det han og Harald Heide Steen Jr. gjorde sammen i glansdagene er uten sidestykke i norsk underholdningshistorie. Feriebiskop Fjertnes, Norsk Supperåd, Norsk Rotfruktråd og Tannlegen, Fleksnes. En evig lang liste med legendariske sketsjer og karakterer.

Jeg har ledd mye av deg hele mitt liv Rolv, og jeg er ganske trygg på at jeg kommer til å gjøre det helt til leasingen på livet går ut.

Og hvilken bedre måte å hedre ham på, enn å dra gjennom en Wesensteen-kavalkade:

Jeg, for min del, lar borret gå.

Blogg, Meninger, Rør , , , ,

Livsstil for dummies (dvs meg)

Jeg har ingen ambisjoner om at dette skal være en ‘treningsblogg’. Det finnes en basillion blogger der ute som forteller deg hva du skal spise, hvilke øvelser du skal gjøre, og alt som er galt og rett i livet.

Det har jeg ikke tenkt å begi meg ut på. Jeg er ikke PT; jeg driver ikke med CrossFit og jeg har ikke funnet Jesus i joggeskoene.


(nei, det er ikke meg)

Men, jeg skal bruke noen linjer på å fortelle hva som fungerer for meg. Og med ‘fungerer’, så mener jeg det som har fått med sprekere, lettere, sterkere, spenstigere og raskere; over det siste året. Jeg er fremdeles ikke Johnny Sixpack, men jeg kommer kanskje der hvis jeg fortsetter som jeg har gjort.

Det jeg har lært meg er at det ikke finnes noe fasit. Jeg leser masse gode råd på fitnessbloggen og diverse nettfora, og det er mye lurt som flyter der ute, men man blir jo gærn i huet av alt sammen. Alle snakker i munnen på hverandre, og alle vet best.

Så; her er de levereglene jeg følger; og som fungerer for meg. Kanskje de fungerer for deg også.

Kosthold

Ikke spis så jæskla mye. Måtehold har vært tingen for meg. Tidligere fant jeg det veldig lett å spise ‘litt tid’ når maten stod på bordet, men man trenger det ikke. Man trenger ikke konstant påfyll, og det at man ikke er sprekkmett betyr ikke at man skal spise. En ting er kaloriinntaket, en annen ting er at man følger seg skikkelig dass etterpå. Og psyken er viktig for å opprettholde en relativt sunn livsstil.

Hold deg unna sukker. Man trenger det ikke, og jeg har i hvert fall selv merket at det har en del uønskede bivirkninger hvis man får i seg mye. I mitt tilfelle har det vært dårlig humør og rastløshet. Igjen; psyken.

Bruk generelt vett. Spis grønnsaker, drikk mye vann (mye!) og velg de sunne alternativene. Brun ris eller naturris, ikke hvit ris etc.

Det virker for meg. En ting er for forbrenning av fett, men det at man føler seg lettere og ledigere i kroppen er vel så viktig.

Trening

Jeg trener hjemme. Jeg bruker ikke masse penger på PTer og treningsstudio. For min del senker det terskelen for å komme i gang; dørstokkmila finnes ikke.

Hva har det resultert i? Jeg har trent 6-8 økter i uka i et år. Og det har vært awesome. Jeg har ikke savnet treningssenteret en eneste gang, og jeg får gjort øvelser og programmer som jeg aldri hadde oppdaget ellers.

Hva gjør jeg? Jeg har, sammen med min samboer, funnet Beachbody-programmer. Ved første øyekast virker kanskje reklamene harry; men det fungerer. Det er utrolig dyktige og motiverende instruktører, varierte programmer og alle har forskjellige innfallsvinkler.

I tillegg har jeg fått mye nyttig fra BJ Gaddour på http://www.streamfit.com; og DeltaFit som han har gjort for Mens Health. Veldig veldig dyktig og intens type. Anbefaler alle å sjekke ut Streamfit.

Beachbody-programmene jeg har tatt er:

Insanity - Bare kroppsvekt, kjør på til du ikke klarer mer, minimalt med pauser og flat pedal. Sesjoner på mellom 40 og 60 minutter. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv som når jeg tok Insanity.

 

P90X - Krever bruk av vekter på mange av øktene; og er et veldig bredt program som gir kroppen juling både med bruk av tradisjonelle øvelser og ‘basics’; men også strekking, kampsport og yoga. Fabelaktig! Tony Horton er veldig underholdende / motiverende, og kunnskapsrik ikke minst.

 

I tillegg har vi gått gjennom Insanity – The Asylum, som er Insanity for gærninger. Veldig bra! Og veldig slitsomt! Pusher deg på en helt annen måte enn noe annet. Du føler deg awesome når du er ferdig, men helt pudding når du holder på.

Nå er vi midt i Les Mills Combat, og venter på at P90X2, Focus T25, Insanity – The Asylum vol 2 og P90X+ skal dumpe i postkassen.

Er det gøy? Å herregud ja.

Er det slitsomt? Ja, men ikke på en ‘nå orker jeg ikke mer’ måte. Man blir motivert, og man gir jernet.

Er det for alle? Helt sikkert ikke. Men jeg tror det er det for utrolig mange.

Hvis noen lurer på noe, så hyl ut. Alle jeg kjenner som har prøvd disse programmene har blitt super-hekta :)

Regner med jeg skriver noe mer om programmene etterhvert. Dette er rimelig upløyd mark i vært kjære land, men jeg er helfrelst :)

Meninger, Nyttig?, Rør , , , ,

Prosjekt: Slutte med Pepsi Max. Dag 0.

Jeg har vært avhengig av Diverse Sukkerfrie Cola-baserte produkter™ i mange år nå. Jeg vil tippe at jeg begynte i en alder av 13-14? Litt usikker, men det er mange herrans år siden!

Cola light, Tab-Xtra og Pepsi Max. Aller mest sistnevnte. Opp til 3 liter om dagen. “Det er mye brus ass!” som det heter på fagspråket.

Jeg har, for å være helt ærlig, ikke merket de helt store helsemessige bivirkningene av det. Tror jeg. Sporadisk psykose og litt halsbrann, men ikke noe jeg vil betegne som plagsomt.

Så hvorfor slutte? Vel, det er det flere grunner til. En av dem er at det er jæskla dyrt, men det er ikke det viktigste.
Det viktigste er at jeg det siste året har trent. Ganske mye. Mellom 6-8 økter i uken av diverse slag. Og jeg har hatt masse fremgang. Jeg har blitt lettere, raskere, bedre kondis og føler meg generelt mye bedre. Men jeg er ikke fornøyd enda. Jeg har litt for høy fettprosent til å kunne si at jeg er innenfor ‘fornøyd-området’ mitt. Ikke veldig mye, men litt. Pluss at jeg synes ikke jeg merker så mye fremgang på muskelfronten som jeg følger jeg burde; uten at jeg har noen ekstreme ambisjoner der.

Men, jeg føler generelt at jeg OK flink mtp vaner og kosthold. Bortsett fra brusen. I følge flaska er det 0 kcal og ingen næring overhodet. Hva farken er det som er i? spør jeg da.

Min hypotese (basert på løs fakta-sjekking og egen synsing) er at å slutte med Diverse Sukkerfrie Cola-baserte produkter™ hjelper på følgende måte:

  • Frigjør leveren, slik at den kan bedre forbrenne fett og ta opp næring
  • Stabilisere konsentrasjonen
  • Hjelpe på generell viljestyrke (for det kreves det en del av)

Nå er det heldigvis slik at denne avhengigheten ikke er så ille som andre ulumskheter, som tobakk og akohol (tror/håper jeg). Jeg satser og håper på at abstinensene gir seg ila noen dager, og at jeg kjenner evt effekt av det ila et par uker.
Det har jeg egentlig ingen peiling på, så det er tatt helt ut av lufta.

Hjelpemidler:

  • Sodastreamer
  • Viljestyrke
  • Kanskje paracet e.l. hvis det hjelper på skallebanken (som kommer)

Så. Wish me luck! Prosjektet begynner i morgen; 02.07.13.

Oppdateringer kommer!

Og ja, nå er det på internett. Nå må jeg gjøre det. Alt som er på internett skjer!

Blogg, Meninger, Nyttig?, Rør , , , , , ,

Kan vi ikke bare gi litt beng i homofili?

SignSeriously. Hver gang noen står frem (som forøvrig er merkelig forskjellig fra ‘å fremstå’) som homofil, så er det alltid noen som skal gratulere.

Hvorfor i farken skal man gratulere for det da? Blir ikke det som å gratulere noen for å være svart, hvit, ha krøllete hår, store nesebor eller kraftig skjeggvekst?

Homofili er, såvidt meg bekjent, ikke et valg. Det er noe man er, eller ikke er.
Er man det: Sweet!
Er man ikke det: Sweet det også!

Kan vi ikke bare slutte å være så påklistret tolerante? Er man tolerant så driter man faktisk en lang marsj i folks legning. Gjør man en big deal utav det så er man faktisk med på å understøtte normen om at homofili er ‘unormalt’.

“Jammen det krever ganske mye å stå frem!”
Yada yada yada. Snurp igjen. Det krever mye å stå frem fordi løkruller som deg gjør en big deal utav det!

Og nei, det er ikke et fryktelig politisk korrekt standpunkt, men jeg spyr bare litt i mitt stille sinn hver gang man skal være så utav seg positiv på andres vegne. Hvis man fortsetter slik så vil det alltid være ‘spesielt’ å like samtissinger (som er det nye, barnslige ordet jeg fant på for homofili).
Og guess what; det er ikke ‘spesielt’, det er faktisk omtrent like vanlig som rødt hår.

Gratulerer du folk med rødt hår også?

Jeg håper du gjør det, for det hadde vært en utrolig festlig skikk.

Blogg, Meninger, Rør , , , , , , ,